Садовий з підлеглими роздерибанили 1,6 млрд грн бюджету в ресторані під Львовом, – Гутник

У процесі підготовки бюджету розвитку Львова було відсторонено громаду й депутатський корпус, а 1,6 млрд грн фактично роздерибанили в розважальному клубі під Львовом.

Про це йдеться в заяві фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді, яку сьогодні на сесії оприлюднив депутат Андріян Гутник, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Зокрема, він наголосив: «Ми, депутати Львівської ради фракції ВО «Свобода», вкотре констатуємо, що формат роботи новообраної міської ради продовжує скочуватися до абсолютної закритості від громадськості та кулуарних методів ухвалення рішень.

Показовим став процес підготовки бюджету розвитку міського бюджету Львова, від реально впливу на який було, по суті, відсторонено депутатський корпус та активну громадськість міста. Зокрема, на розгляд депутатської комісії з питань фінансів та планування бюджету остаточний варіант проекту цього рішення подали лише 10 лютого – фактично в переддень пленарного засідання.

Ба більше, так звані громадські слухання 9 лютого щодо проекту бюджету проводили у приміщенні малої сесійної зали Львівської міської ради, яке не здатне вмістити всіх охочих висловити свої зауваження та пропозиції щодо бюджетних видатків.

Проект ухвали «Про внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова» попередньо не було опубліковано на сайті Львівської міської ради, згідно з вимогами Регламенту Львівської міської ради та ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Ба більше, грубо було порушено строки розгляду проекту такої ухвали, передбачені статтею 73 Регламенту Львівської міської ради.

По суті, документ, який передбачає розпорядження понад 1 мільярдом 600 мільйонами гривень громади міста, розробляли посадовці в закритих кабінетах, не враховуючи думки громадськості. Як наслідок – значна кількість об’єктів, передбачених у проекті бюджету, не має проектно-кошторисної документацій, а значить роботи щодо них не буде виконано впродовж цього року.

Наголошуємо, що така практика роботи Львівської міської ради 7-го скликання призведе до встановлення режиму ручного керування бюджетом та повного нівелювання інституту депутатів міської ради як представників громади міста. Залишаємо за собою право звернення до суду з позовом про визнання протиправними дій львівського міського голови та керівників виконавчих органів через ігнорування ними вимог чинного законодавства України щодо попереднього ознайомлення депутатів та громадськості міста з проектами рішень ради», – зазначено в заяві фракції.

Водночас Андріян Гутник додав, що так звані громадські слухання насправді відбулися кілька тижнів тому в закритому режимі в «Бухті вікінгів» – розважальному клубі за містом. Там за участю чиновників та представників лише однієї фракції – «Самопомочі» – відбувся дерибан 1,6 млрд гривень бюджету розвитку. «Там не було ні представників громадськості, ні представників інших шести політичних сил, присутніх у раді. Ось там насправді й провели «громадські слухання» та роздерибанили найбільший в історії бюджет розвитку міста», – наголосив депутат.

Окрім того, у сесійній залі активісти різних громадських організацій також поширили заяву про те, що в разі ухвалення нині бюджету розвитку Львова буде порушено кілька нормативних актів, а саме: статут територіальної громади, Регламент ЛМР, Закон України «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, не було відкритих громадських слухань, депутати пізно отримали документ, а також кінцевий варіант бюджету розвитку не було опубліковано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: