«Свобода» вимагає вирішити питання компенсацій за безкоштовний проїзд пільговиків

4 лютого 2016 року під час пленарного засідання 2-ї сесії Львівської міської ради депутат-свободівець Володимир Гринишин звернувся до Голови Верховної ради України Володимира Гройсмана щодо ситуації із пільговим проїздом у громадському транспорті загального користування у Львові. Мешканці Львова скаржаться, що водії подекуди відмовляють у безоплатному проїзді пільговикам, та вимагають сплати 4-х гривень посилаючись на якийсь невідомий документ.

8-мого лютого у місті Львові склалась не аби яка напружена ситуація. Міські перевізники відмовились безкоштовно перевозити людей окремих пільгових категорій, посилаючись на звернення від «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників».

Все це стало причиною того, що в Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» сьогодні не передбачено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, за рахунок якої фінансуються зазначені видатки (згідно із пунктом 5 статті 102 Бюджетного кодексу України). Верховна влада ніяк не реагує на проблеми перевізників та людей, отож ситуація буде тільки загострюватися. А відсутність адекватних рішень лише поглибить соціальну напругу та спричинить значні збитки для галузі пасажирських перевезень.

«Зважаючи на недопущення припинення надання окремим громадянам таких пільг, зриву виплат заробітної плати працівникам підприємств – надавачів транспортних послуг, вимагаємо забезпечити виділення з Державного бюджету субвенції на надання пільг із послуг зв`язку, інших передбачених законодавством пільг і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян» – зазначив Володимир Гринишин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: