Львівська галерея мистецтв відновлює мистецькі лекторії

Сьогодні, 12 лютого, в палаці Потоцьких відбулась урочиста презентація відновленого лекторію та перша лекція з нагоди 109 річниці заснування галереї про її історію у відділі Європейського мистецтва 14-18 ст. ЛНГМ ім. Б. Г. Возницького, повідомляє Дивись.Інфо.

З метою вшанування пам'яті Бориса Возницького - Героя України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка та багатолітнього директора Львівської національної галереї мистецтв, ім'я якого сьогодні носить галерея, з нагоди 90-ї річниці з Дня його народження, Дирекція галереї відновлює діяльність лекторію в ЛНГМ ім. Б. Г. Возницького.

«Відновлення лекторію - це популяризація збірки Львівської галереї мистецтв, залучення нових відвідувачів, а також намір дати естетичне виховання для населення. Також будемо залучати студентів львівських вузів», - зазначили у дирекції галереї.

Заступник голови ЛОДА Юрій Підлісний зазначив, що такі лекторії потрібно проводити у районних містах і селах Львівщини.

«Було б добре, аби мистецтво не тільки було показане, але й почуте. Іноді варто зрозуміти, що воно означає. Адже в музеях є виставленні речі без додаткового пояснення. Також я б попросив директора, щоб пам'ятали про Львівщину. Адже є маленькі міста і села області, де цього бракує. Львів і так перенасичений заходами, а адміністрація в цьому підтримає, як транспортно, так і трішки грошима», - сказав Юрій Підлісний.

Додамо, що 19 лютого, наступної п'ятниці, відбудеться наступний лекторій.

Відео з презентації лекторії дивіться на сайті Дивись.Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: