Митники затримали рекордну з початку року кількість мобільних телефонів

У зону митного контролю пункту пропуску «Краковець Корчова з  Республіки Польщі прибув автомобіль під керуванням громадянина Молдови. Разом з ним був його син. Для перетину кордону він обрав смугу руху «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

Однак під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі  таких товарів. Автомобіль було виведено в зону поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там під час митного огляду автомобіля в багажному відділенні, в чотирьох господарських сумках з особистими речами митники знайшли 30 телефонів марки „I-Phone 6 S.

Оскільки жодних товаросупровідних документів надано не було, вартість безпосередніх предметів порушення митних правил  буде встановлено додатково. Таким чином громадянин порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю «зелений коридор», тобто намагався перемістити через митний кордон України товар,  який відповідно до статті 378 МКУ та Постанови Кабінету Міністрів України № 436 від 21.05.2012 року обмежений до ввезення громадянами на митну територію України

Зазначені дії мають ознаки порушення ст. 471 Митного кодексу України. Складено протокол про порушення митних правил. Справу скеровано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: