На Львівщині підприємці активно використовують преференції для експорту товарів в ЄС

У адміністративному приміщенні Львівської митниці ДФС відбувся семінар для учасників зовнішньоекономічної діяльності з питань одержання сертифікатів про походження товарів форми EUR 1.

Участь у семінарі взяли близько 100 підприємців - члени громадської ради при ГУ ДФС у Львівській області, а також представники митного комітету Європейської бізнес асоціації.

Начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук проінформував присутніх про стан справ у митниці щодо видавання сертифікатів. Зокрема зазначив, що з початку цього року митниця їх видала понад  600, що становить 12 % від загальної кількості в Україні. Середній час оформлення становить 1 день. З метою швидкого та зручного для підприємців процесу видавання  підготовлено 15 спеціалістів та розгалужену мережу пунктів видачі сертифікатів. Окремо керівник митниці акцентував увагу на  процедурі надання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера відповідно до положень Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ. Зазначив переваги такого статусу, повідомляє прес-служба ДФС Львівщини.

За час семінару учасники змогли дізнатись про основні положення порядку заповнення та видавання митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1, а також у формі діалогу обговорили найбільш актуальні питання. Зокрема підприємствам, що здійснюють операції з переробки товарів на митній території України було запропоновано альтернативний механізм застосування вимог ст.15 протоколу І Угоди про асоціацію

Загалом учасники та керівництво митниці  залишились задоволені результатом проведеного семінару. За необхідності такі заходи будуть проводитись і надалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: