Потрапив «під мікроскоп» митників

У зону митного контролю пункту пропуску «Шегині – Медика» з Республіки Польщі прибув автомобіль під керуванням громадянина України. Для перетину кордону він обрав смугу руху «зелений коридор». Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі товарів, що підлягають митному оформленню та/або переміщення яких через митний кордон обмежене. Автомобіль було виведено в зону поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Під час усного опитування водій та два пасажири заявили про наявність особистих речей та товарів, а також заперечили, що мають товари, вартість яких перевищує неоподатковувану норму. Однак під час митного огляду автомобіля в багажному відділенні, крім особистих речей та товарів, митники знайшли мікроскоп іноземного виробництва в розкомплектованому стані.

Один із пасажирів визнав його своєю власністю. Отже, він порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю «зелений коридор», тобто намагався перемістити через митний кордон України товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму згідно зі ст. 374 МКУ.

Зазначені дії мають ознаки порушення ст. 471 Митного кодексу України. Складено протокол про порушення митних правил. Мікроскоп вартістю майже 140 тис. грн вилучено. Справу скеровано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: