У Львові вшанували афганців

Сьогодні, 15 лютого, у місті відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Заходи розпочалися урочистою ходою за маршрутом: площа Є. Петрушевича – вул. Саксаганського – просп. Т. Шевченка – просп. Свободи – вул. В. Чорновола – вул. Під Дубом – пам'ятний знак «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979- 1989 рр.», що на вул. Батуринській.

Опісля відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.». Священнослужителі різних конфесій відправили екуменічну панахиду, після якої біля пам’ятного знаку відбулося громадське віче. Також відбулось освячення хреста та каменю церкви, яку збудують неподалік пам’ятного знаку.

«Війна завершується тоді, коли з почестями хоронять останнього воїна, який брав в ній участь. Щороку ми збираємось тут разом, щороку ми маємо надію, що завтра буде краще. Не є так сьогодні. На превеликий жаль, ми маємо двійні-трійні стандарти. Ми згадуємо тих наших земляків, які віддали своє життя в Афганістані, ми сьогодні згадуємо тих хлопців, які загинули на Майдані, які вмирають на війні, україно-російській. Я би хотів, що ми так це називали, бо це ніяке не АТО. Треба говорити правду. Якщо би були правдиві накази, правдива ситуацію, можливо, не було б такої біди. Часто питають, а коли це закінчиться. Коли рівень життя українців буде в два-три рази вищий, ніж в Росії і інших країнах. Тому у владі повинні бути люди, які повинні працювати для людей. Ви, афганці, завжди перші. Дякую за те, що ви завжди говорите правду, подобається вона комусь чи ні. Низький вам уклін», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: