Сільське господарство на Жовківщині розвиватимуть за нідерландські кошти

У Жовківському районі за підтримки нідерландського уряду реалізовуватимуть пілотний проект європейського партнерства MATRA, який покликаний допомагати у розвитку сільського господарства та сільських територій.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислава Замлинського та керівника проекту Ольги Жовтоног, повідомляє прес-служба ЛОДА.

"Учасниками проекту стануть голови сільських рад, місцеві підприємці, які працюють в аграрному секторі та екотуризмі, фермери, - розповів Ростислав Замлинський. - Вони напрацьовуватимуть спільні проекти з розвитку територій та сільського господарства. Після чого виберуть п’ять кращих і пропонуватимуть їх на розгляд інвесторів. Окрім того, для усіх учасників проекту організовуватимуть семінари, тренінги та круглі столи. Також вони поїдуть у Нідерланди для обміну досвідом та зустрічі з потенційними партнерами".

Своєю чергою Ольга Жовтоног наголосила, що Жовківщина обрана не випадково для реалізації проекту: "Це унікальна територія, куди можуть приїжджати туристи та підприємці з усієї Європи. Цим надбанням треба пишатися та розвивати".

Слід зазначити, що проект MATRA працює у Херсонській та Київській областях. Зараз його поширили на інші регіони України – Львівську, Волинську, Полтавську області. Проект впроваджуватиметься за підтримки Міністерства закордонних справ та Посольства Нідерландів в Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: