ЛМР звернулася до облради, аби вирішити питання з приміськими маршрутками

Комісія інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Львівської міськради під час свого засідання ухвалила рішення скерувати звернення до Львівської обласної ради щодо врегулювання питання кінцевих зупинок міжміських маршрутів.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Голова комісії Остап Доскіч повідомив, що депутати заслухали доповідь начальника управління транспорту і зв’язку ЛМР Віктора Щира та начальника юридичного управління Гелену Пайонкевич щодо цього питання.

«Як відомо, Львівська облрада всупереч рішенню міської ради дозволила приміським перевізникам заїжджати до центру міста. Це рішення ускладнює не тільки транспортне сполучення у місті, а й екологічну ситуацію. Також це призводить до накладки між міськими і міжміськими потоками транспорту. І зараз ми працюємо над тим, щоб розвантажити вулиці і збудувати автостанції навколо міста зі всіх напрямків», – заявив Доскіч.

Крім цього, на комісії заслухали проект програми розвитку міського громадського транспорту м.Львова на 2016-2020 рр. На думку члена комісії депутата Романа Іванціва, програма розвитку міського громадського транспорту потребує значного корегування.

«Члени комісії попросили управління транспорту і зв’язку ЛМР надати повнішу інформацію для опрацювання. Оскільки в програмі є дані переважно тільки однієї частини Львова. Зокрема, потрібно запланувати збільшення кількості тролейбусів на маршрутах, позаяк місто повинно надавати прерогативу міському електротранспорту. Крім цього, я вважаю доцільним підключити до цієї проблеми громадські організації, які якісно займаються питанням громадського транспорту. Спільно ми зможемо узагальнити інформацію і прийняти правильне рішення», – сказав Р. Іванців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: