Районну газету «Воля народу» відпустили «на волю»

18 лютого Буська районна рада прийняла рішення про вихід зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації газети «Воля народу». Документ було проголосовано депутатами одноголосно.

Як зазначив головний редактор газети «Воля народу» Микола Іванців, це перше таке рішення у Львівській області, коли орган місцевого самоврядування чи державної влади відпустив власну газету у «вільне плавання», вийшовши зі складу співзасновників.

Трудовий колектив редакції Буської районної газети відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» одним з перших в Україні та області вирішив взяти участь у першому етапі реформування комунальних ЗМІ. І депутати районної ради повністю підтримали журналістів у їх прагненні бути самостійними та творити нову незалежну газету.

Газета «Воля народу» зберігає свою назву, цільове призначення, мову видання та тематичну спрямованість. З редакцією строком на 15 років буде укладено договір оренди приміщення, в якому знаходиться газета, з розміром орендної плати, установленим для бюджетних організацій. Окрім того, Буська районна рада зобов’язалась після реформування газети, укласти з редакцією «Волі народу» договір на висвітлення діяльності районної ради та органів місцевого самоврядування району.

Як повідомив заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун, сьогодні у Львівській області у першому етапі реформування комунальної преси, окрім «Волі народу», вирішили взяти участь ще три редакції. Це газети – «Нафтовик Борислава», «Галицька Зоря» (Дрогобич), «Новий час» (Жидачів). Інші колективи наразі ще думають.

«Редакції, що вирішили включитись у перший етап реформування, повинні зробити це до 31 березня 2016 року та повідомити про своє рішення Держкомтелерадіо. Не пізніше 1 липня Кабінет Міністрів України має видати відповідну постанову. Очікується, що редакціям, які увійшли до зведеного переліку учасників першого етапу реформування, буде надаватися державна підтримка. Певну допомогу можуть надавати й місцеві ради. Принаймні Львівська обласна рада передбачила на це 400 тисяч грн.», – розповів А.Болкун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: