Садовий згадав Нігояна і Вербицького

Сьогодні, 20 лютого, Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. О 12.00 год. у храмах міста відбувся передзвін у пам'ять про сумні події на Майдані, який закликав до молитви та мобілізації духу кожного християнина. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

На площі перед пам’ятником Т. Шевченку представники духовенства різних конфесій спільно помолилися за Героями Небесної Сотні. Опісля відбулося Пам’ятне Віче з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, в якому взяли участь представники громадськості, батьки та родичі новітніх Героїв. Міський голова Львова Андрій Садовий долучився до поминальних заходів, згадав світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні.

«В цей день важко говорити слова. В нас у Львові, напевно, нема жодної родини представники якої не були б на Майдані – у Львові, в Києві. Звідси ми починали Майдан. Тут ми зустрічались і тут оплакували наших Героїв, які йшли в небо. Я в цей день маю тільки одне прохання до усіх тут присутніх. Поза великою молитвою, яку ми маємо просити у Господа Бога, про ласку і любов, щоб коли кожен з нас приймає рішення, важливе рішення, завжди мав перед собою образ Сергія Нігояна або Юрія Вербицького, або кожного з Героїв Небесної Сотні. Кожного дня, чи я, як міський голова, чи будь-який керівник, чи будь-який батько в родині приймає рішення. Зажди є вибір – яке це рішення буде. Чи буде воно моральним, залежить лише від нас. Ці хлопці, наші Герої, не вмирали за політика, вони вмирали за право нас з вами жити в чесній, справедливій державі. Слава нашим Героям! Слава Україні!», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Віче на площі перед пам’ятником Т. Шевченку закінчилося концертом-реквіємом пам’яті Героїв Небесної Сотні. Також з 13.00 до 21.00 год. на просп. Свободи експонується виставка живопису, графіки та скульптури «Небесна Сотня».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: