Львів'яни вже можуть реєструвати е-петиції Садовому

Сьогодні, 22 лютого, Львів долучається до єдиної системи місцевих петицій. Мешканці зможуть реєструвати свої звернення, пропозиції та вимоги до посадовців і депутатів міськради. Відповідне розпорядження сьогодні підписав міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє Дивись.Інфо.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, що подати електронне звернення можна на сайті Єдиної системи петиції e-dem.in.ua. Збір підписів триватиме 2 місяці. Звернення повинне назбирати не менше ніж 100 підписів.

«Міська рада працює аби до кінця року для мешканця бцло створено понад 100 онлайн сервісі. Наразі, ми тестово впроваджуємо петиції. Протягом 2 двох місяців петиція має назбирати 100 унікальних підписів. Після чого петиція надходитиме в міське управління Секретаріат ради, звідки потраплятиме на розгляд виконавчих органів. Останні готуватимуть проекти рішень та інформуватимуть міського голову. Після цього міський голова буде скеровувати рішення на розгляд профільних комісій», - сказав Андрій Москаленко.

Для створення е-петиції до ЛМР, її автор заповнює спеціальну форму на веб-сайті e-dem.in.ua, авторизувавшись, вказавши заголовок та суть, надавши фото чи відео, яке ілюструватиме петицію. До петиції можна додавати проекти актів органів і посадових осіб місцевого самоврядування. Упродовж 2 робочих днів з моменту подачі її перевірятиму адміністратор сайту на відповідність вимогам. Збір підписів на підтримку петиції триватиме 60 днів з моменту опублікування на сайті.

Довідка:
Електронна петиція це колективне звернення громадян до ЛМР, яке є однією з форм участі територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування. Е-петиції повинні стосуватись питань, які відносяться до повноважень та компетенції органу місцевого самоврядування, відповідно до Конституції України, Закону Україні «Про місцеве самоврядування в Україні та законодавства України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: