На Львівщині проводитимуть рейди під стиртзаводом

4 лютого 2016 року ГО «Ідея Нації» виявила, як з ДП "Струтинський спиртзавод" бусом вивезли 17 бочок спирту загальною вагою 4 тонни без супровідних документів. Члени організації, які проїздили повз Струтин, втрутилися в події, організували громадський контроль з метою дотримання законності при виявленні розкрадання. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ГО.

В результаті автомобіль з "незаконним спиртом" був описаний працівниками поліції з участю понятих, опломбований і залишений на території Золочівського районного управління поліції.

За фактом вивезення 4 тонн спирту з ДП "Струтинський спиртзавод" відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення/розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

6 лютого ГО «Ідея Нації» розгорнула наметове містечко під ДП "Струтинський спиртзавод", для унеможливлення подальшого розкрадання державного майна із даного підприємства.

17 лютого активісти пікетували ДП "Укрспирт" у місті Києві з вимогою розслідувати та припинити системне розкрадання підакцизної продукції з ДП "Струтинський спиртзавод", а також інших спиртзаводів Львівської області.

В. о. директора "Укрспирту" С. Блескун запевнив нас у тому, що також зацікавлений в ефективному розслідуванні даного факту і що готовий у разі необхідності покарати керівництво Струтинського спиртзаводу аж до звільнення. Між тим, ми маємо намір і надалі здійснювати громадський контроль для того, щоб працівники поліції проводили незалежне і неупереджене розслідування у справі про розкрадання спирту з ДП "Струтинський спиртзавод".

Тому з 22 лютого ГО «Ідея Нації» переходить з цілодобового чергування під ДП "Струтинський спиртзавод" на раптові рейди до 31 березня 2016 року в рамках мирної акції «Стоп контрабанда!». А також продовжує діяти у сфері громадського контролю за діяльністю правоохоронних органів для неупередженого проведення слідства. Паралельно вимагаємо від директора ДП «Укрспирт» С. Блескуна створити ревізійну комісію за участю громадських організацій та незалежних експертів для проведення належної перевірки на ДП "Струтинський спиртзавод", щоб в подальшому не допустити розкрадання державного майна.

«Якщо вимоги ГО «Ідея Нації» не будуть виконані, а слідство буде діяти упереджено, ми залишаємо за собою право на дії, які будуть проводитись у більш радикальній формі, допоки це не призведе до зупинення розкрадання державного майна та дозволить правоохоронним органам діяти в рамках закону», - заявив Голова Проводу ГО Остап Стахів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: