У Львові з’явиться мережа вигульних майданчиків для собак

З ініціативи ЛКП «Лев» та Dog-Friendly City, у Львові цьогоріч облаштують спеціалізовані вигульні майданчики для собак та встановлять станції для прибирання за тваринами. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Заплановано, що до кінця 2016 року два вигульні майданчики запрацюють у Львові в парку імені Івана Франка та в Парку культури й відпочинку імені Богдана Хмельницького. Там, на майданчиках для вигулу собак, організують різноманітні активності для тварин відповідно до їхніх фізіологічних потреб, проводитимуть тренування та розвиватимуть собачі види спорту. Окрім того, передбачається, що безпечні майданчики підвищать рівень довіри до собак та їхніх власників, а також дозволять проводити соціалізацію тварин у безпечних для них місцях. Важливо відзначити, що на території таких майданчиків собаки зможуть гуляти без повідка.

У багатьох країнах світу такий досвід успішно діє упродовж багатьох років. Більше того: для повноцінного вигулу собак та проведення тренувань виділяють навіть цілі парки, відзначає координатор громадської ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович.

«Вигульні майданчики є нормою для європейських міст, тому вони повинні бути і у Львові як європейському місті. Перш за все такі майданчики – це комфорт для власників собак, але, разом з тим, і безпека – для тварин, їхніх власників та довколишніх. Це не тільки територія для зручного вигулу, де господар зможе відпустити собаку і спокійно почитати книгу на лавці, але й можливість для активного відпочинку і тренувань для собаки. І майданчик у парку Франка – лише перший крок до цілої такої мережі у Львові. Лише створивши умови для власників собак і облаштувавши таку мережу майданчиків, ми зможемо вимагати від людей бути дисциплінованими та не спускати собак з повідка у громадських місцях. Окрім того, на входах у парк ми поставимо станції прибирання за собаками. Будуть такі станції і в самому парку», – розповідає директор ЛКП «Лев» Олег Мацех.

Відзначимо, що на облаштування такого майданчика у парку імені Івана Франка міськрада виділила 200 тис грн з бюджету розвитку, за які було придбано паркан у компанії «Пліт».

Як додає Ольга Кирилович, на закордонному досвіді можна переконатися в доцільності та значенні таких майданчиків для міста. «Ми встигли переконатись, що це дійсно працює, тому впевнені, що і для нашого європейського Львова така новинка буде доречною, і всі власники собак її полюблять. При проектуванні мережі майданчиків, ми керувалися світовим досвідом, і тому поставили досить високу планку щодо їх облаштування. Чудовою закордонною практикою вважаємо майданчики в парках, тому що це найкраще природне середовище для собак, а також місце спільного відпочинку для всієї родини. Наголошу, що площа цього майданчика – 400 кв м. Це не є маленька зона, у якій всім буде тісно і незручно», – зазначає вона.

За її словами, кожен такий майданчик обов’язково буде обгороджений та матиме тамбурну систему входів для посиленої безпеки. Для зручності вигулу майданчик ділитиметься на секції: для маленьких порід і цуценят, для середніх та великих порід, тренувальна секція. У секції для проведення тренувань встановлять спеціальне обладнання, що базується на популярному виді собачого спорту – аджиліті. У цій секції можна буде займатись зі своєю собакою як самотужки, так і з допомогою кінолога.

Стратегічним партнером, за сприяння якого проходить облаштування вигульно-тренувального майданчика у парку Франка, є українська торгова марка харчування для тварин «Club 4 paws» («Клуб 4 лапи»).

«Наш внесок у встановлення першого майданчика полягає в забезпеченні його інфраструктури, за зразком міжнародних аналогів. Ми закуповуємо та встановлюємо снаряди для аджиліті, станції для прибирання за собаками, лавки, інформаційний стенд із правилами поведінки на майданчику тощо. Усі ці елементи перетворюють виділену територію в зручне, і, головне, функціональне місце, де господар зможе чудово провести час з своїм собакою», - розповіла керівник служби зі зв'язків з громадськістю компанії «Кормотех» Катерина Ковалюк.

Як додав Олег Мацех, доріжки парків, що вестимуть до вигульного майданчика, та сам майданчик будуть облаштовані станціями для прибирання за собаками. Прибирати майданчики будуть щодня комунальні служби, проте впродовж дня порядок на майданчику повинні підтримувати самі власники тварин.

За ініціативи Dog-Friendly City, станції для прибирання уже з’явилися у Сихівському районі Львова, тепер заплановано встановлення їх також у Галицькому районі. Проект буде реалізовано спільно з Галицькою районною адміністрацією, але згодом його заплановано поширити на всю територію міста.

Станції для прибирання складатимуться з диспенсера з безкоштовними біопакетами для прибирання, смітника та інформаційних таблиць. Біопакети, які тут використовуватимуть, спеціально розроблені для таких потреб і розкладаються на вуглекислий газ і воду впродовж 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: