На Львівщині потрібно створити Центр допомоги переселенцям при ОДА

Серед працівників Центру мають бути внутрішні мігранти

23 лютого у Львові експерти Центру політичних студій та аналітики зібрали переселенців зі зони АТО та представників місцевої влади. Обговорювали найбільші проблеми, з якими зіткнулися українські мігранти на мирній території.

«Майже два роки живу у Львові. Квартиру винаймаю, плачу величезні гроші. Перейшлася Львовом, там стоїть багато напівзруйнованого житла. Ми, внутрішні мігранти, вже згідні за власні кошти усе відремонтувати, аби мати житло. Розуміємо, що там зможемо жити тимчасово. Коли у країні усе заспокоїться, вирішимо: викупляти нам житло, чи залишити тим, кому воно більше потрібне», - каже Олена Ефімова, психолог з Донецька.

Експерти Центру політичних студій та аналітики розробили програму з пропозиціями, які би змогли значно покращити перебування мігрантів на мирній території.

«Згідно нашої програми внутрішньо переміщені особи найперше мають отримати інформаційне забезпечення – дорожню карту, консультаційне бюро. Розглядаємо варіанти, які дозволять мігрантів забезпечити житлом, зокрема соціальним. Також вони мають отримати вільний доступ до адміністративних послуг – юридична консультація, відновлення документів. Також у програмі йдеться про працевлаштування, - каже керівник Центру політичних студій та аналітики Наталія Тимчій. – На цій зустрічі прозвучала гарна ідея – треба створити Центр допомоги переселенцям при ОДА. Серед працівників Центру мають бути внутрішні мігранти».

Нагадаємо, що Центр політичних студій та аналітики за підтримки Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини за сприяння Посольства Нідерландів у рамках проекту "Захист прав внутрішньо переміщених осіб та боротьба за порушення їх прав шляхом підвищення інституційного потенціалу місцевого самоврядування та реалізація соціальної реінтеграції" вивчають проблеми переселенців зі зони АТО, шукають шляхи їх вирішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: