На Львівщині солдат-контрактник знешкодив злочинця-рецидивіста

Солдат військової служби за контрактом Микола Гончар, який проходить військову службу у Західному територіальному управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, самотужки знешкодив особу, що підозрюється у скоєнні вбивства.

Це сталось у селі Борщовичі, що у Перемишлянському районі Львівщині. 22-річний військовослужбовець, і гадки не мав, що його відпустка перетвориться на справжній бойовик із виснажливою погонею та рукопашною сутичкою із злочинцем.

Зранку 23 лютого солдат Микола Гончаров відправився до сільської крамниці. Дорогою перестрів товариша із яким зупинився переговорити. Раптом, хлопці побачили, що з найближчого будинку вискочив юнак із скривавленим обличчям, який гукав про допомогу. Хлопці прожогом викликали постраждалому швидку та почали надавати потерпілому першу домедичну допомогу.

Пораючись біля пораненого, хлопці побачили й нападника. Кремезний чолов’яга намагався втекти із місця події. Микола Гончар із товаришем пустились навздогін, адже поранений крикнув, що утікач намагався його убити. Товариш майже відразу відстав, а солдат-контрактник гнався за порушником вісім кілометрів! Зрештою, в районі околиць сусіднього села Верхня Білка, йому вдалося збити лиходія з ніг та скрутити, застосувавши прийоми рукопашного бою. Потім боєць викликав поліцію і передав зловмисника до рук правоохоронців. Згодом з’ясувалось, що затриманий – уродженець міста Львова, який перебуває у розшуку за скоєння убивства своєї родички.

Командування Західного територіального управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України подали клопотання до вищого командування про заохочення солдата військової служби за контрактом Миколи Гончара за мужність та вправність під час затримання небезпечного злочинця.

гончар микола

підполковник Володимир Скоростецький,

Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: