Державні лісгоспи майже повністю перейшли на електронний облік деревини

Практично усі підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства перейшли на стовідсоткове маркування та реалізацію деревини через систему електронного обліку. Винятком є лише ДП "Дрогобицьке лісове господарство", яке обіцяють повністю укомплектувати відповідним обладнанням вже у І кварталі цього року.

Про це повідомив начальник обласного управління Анатолій Дейнека.

"Ми постійно моніторимо процес маркування заготовленої деревини та її реалізації у межах Єдиної державної системи електронного обліку, - зазначив Анатолій Дейнека. - Ця система постійно вдосконалюється та допомагає керівникам підприємств у реальному часі стежити за залишками лісопродукції на кожній лісосіці, приймати управлінські рішення щодо напрямків її реалізації та вивезення".

З його слів, у лісгоспах налічується близько 160 комплектів обладнання для маркування деревини, куди входять: кишеньковий персональний комп’ютер, термопринтер, засіб для кріплення та зберігання бірок. На це впродовж двох останніх років витратили понад 5 млн гривень.

Зазначимо, що упродовж січня 2016 року, за даними Системи електронного обліку деревини, лісогосподарські підприємства заготували 42,8 тис метрів кубічних деревини та реалізували у круглому вигляді 32,4 тис метрів кубічних деревини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: