Працівники Львівської митниці ДФС викрили оборудку з експортом лісоматеріалів

Спробу незаконного експорту понад 18 «кубів» пиломатеріалів з дуба припинили вчора на одному з прикордонних митних постів Львівської митниці ДФС.

Так, у зону митного контролю на виїзд з України прибув вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. Для здійснення митного контролю  водій фірми перевізника подав інспектору митного поста товаросупровідні документи, згідно з якими підприємець з Тернопiльщини на адресу литовського підприємства переміщував «Пиломатеріали необрізні з дуба» загальним об'ємом 18,3 м3.

Під час огляду вантажу в працівників митниці виникли сумніви щодо законності здійснення вказаної експортної операції у зв’язку з можливим декларуванням товару не своїм найменуванням або шляхом надання одним товарам вигляду інших. І тому для встановлення відповідності приналежності товару до його задекларованого найменування було залучено експертів.

За результатами експертного дослідження встановлено, що згідно з сертифікатом про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій та наближеного об'ємного виходу можливо отримати  всього 12,780 м3, а не 18,3 м3. Також розмірні характеристики пиломатеріалів за шириною та довжиною не відповідають задекларованим. Зокрема виявлено дошки завширшки понад 50 см, довжиною 310 см. Це свідчить про те, що ці дошки не можуть бути випиляні з круглих лісоматеріалів, як подано в сертифікаті походження, максимальний діаметр яких становить 47 см та довжина 300 см.

Отже, підприємець вчинив дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю, шляхом завантаження товару, відомості про які інші, ніж зазначені у товаросупровідних документах, наданих відправником після завантаження товару  в автомобіль. Подані до митного контролю документи містять неправдиві дані щодо технічних характеристик товару. За ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил, товар затримано і передано на склад митниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: