Райони Львівщини презентуватимуть свій культурно-мистецький потенціал

У 2016 році в області реалізують проект "Мистецтво Львівщини", у рамках якого кожен район запрезентує свій творчий потенціал. Зокрема самодіяльні художні колективи представлять громадськості цікаві мистецькі програми.

Про це повідомила заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Мирослава Туркало.

"Найкращі колективи районів виступатимуть у місті Лева із унікальними мистецькими програмами, - зазначила Мирослава Туркало. - На сценах концертних і театральних залів Львова вони презентуватимуть автентичні обряди, оригінальні традиції, виставки, а також сучасні мистецькі здобутки своїх районів".

Першим свій проект представить Бродівський район. Уже 6 березня у Львівській обласній філармонії творчі колективи Бродівщини продемонструють громадськості культурно-мистецьку програму "Бродівська уславлена земля".

Зокрема, цього дня о 13:30 у фойє філармонії усі охочі зможуть відвідати віртуальну екскурсію Бродівським краєм, а також виставку майстрів народного мистецтва з традиційними для цього краю майстер-класами зі соломоплетіння та виготовлення прикрас для короваїв.

О 15:00 відбудеться концертна програма за участі найкращих аматорських колективів та виконавців Бродівського району. Вона буде наповнена різноманітними за жанрами мистецькими композиціями, цікавою весільною обрядовістю, вуличними переспівами, звичаєвими піснями.

Усіх охочих відвідати проект просять зголошуватися до департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА за адресою: вул. Винниченка, 14 або за телефоном: 261-25-93.

Зазначимо, що наприкінці року у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької відбудеться масштабний гала-концерт кращих аматорських колективів та окремих виконавців з усієї області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: