Депутати пропонують створити у Львівській міськраді дитячу кімнату

Депутати від фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» пропонують створити у Львівській міськраді дитячу кімнату із дитячими меблями, іграшками та пеленальними столиками, а також із вихователями, які б приглядали за дітьми. Таке звернення на засіданні сесії 25 лютого озвучила депутат фракції Уляна Пак.

Вона переконана, що дитяча кімната у мерії потрібна, оскільки молодим мамам серед депутаток і відвідувачок міськради немає з ким залишити малих дітей. За задумом, у цих кімнатах можна було б залишати діток від піврічного віку. Щоб не створювати додаткового навантаження на бюджет вона пропонує зробити послуги дитячої кімнати платними.

«Я особисто спілкувались із двома депутатками із фракції УГП та «Самопомочі». Вони скаржились, що ведуть активну депутатську і громадську діяльність, але у нас мало місць, де можна залишити малих дітей. Зокрема дитячої кімнати немає і у Ратуші»,- пояснила ZAXID.NET Уляна Пак.

Вона також розповіла, що траплялись випадки, коли депутатка була на засіданні комісії, а її помічники гуляли довкола мерії із дитиною.

«У міськраді насправді багато матусь і серед чиновницького апарату. Сюди також приходять відвідувачки з малим дітьми. Проте в ратуші навіть немає пеленального столика»,- сказала Уляна Пак.

За її словам, облаштування дитячих кімнат у державних та комунальних закладах – нормальна європейська практика.

«Такі дитячі кімнати я знаю вже є у Верховній Раді, у Вінницькому адміністративному апеляційному суді, де люди, які мають справи в суді, можуть залишити своїх дітей»,- пояснила депутатка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: