У ЛМР просять провести публічне обговорити бюджет розвитку міста з львів’янами

Про це сьогодні, 29 лютого, під час прес-конференції розповів експерт з виборчого законодавства, керівник проекту «Відкритий бюджет міста» Роман Кошовий, повідомляє Дивись.Інфо.

За його словами, Комітет виборців України скеровує у Львівську міську раду листа з проханням провести публічне обговорення проголосованого депутатами бюджету розвитку Львова на 2016 рік, адже бюджет потребує максимальної уваги зі сторони громадськості.

«Ми звертаємось до Львівської міської ради з вимогою провести публічне обговорення бюджету розвитку міста.  Бюджет розвитку – це та частина бюджету міста, де найбільше всі депутати можуть показати, як вони виконують свої бюджетні програми та обіцянки», - заявив Кошовий.

Роман Кошовий додав, що цьогорічний бюджет розвитку у Львові приймався з порушеннями регламенту та законодавства України.

«Коли ми провели круглий стіл, де була низка депутатів Львівської міської ради, ми дізнались шокуючі факти того, що депутати проголосували за бюджет розвитку міста Львова, не знаючи самих цифр бюджету розвитку. Також було порушено багато інших регламентних процедур і ми отримали ситуацію, коли депутати через декілька днів побачили самі цифри бюджету розвитку. І ми теж побачили одразу після круглого столу», - додав Роман Кошовий.

Також Роман Кошовий зазначив, що великий шмат публічних коштів був ще не розподілений і відданий на розподіл керівникам львівських комунальних підприємств. 0,6 мільярдів гривень сьогодні не розподілено у бюджеті розвитку міста – це є суттєва цифра, «тому, щоб виправити цю ситуацію, ми пропонуємо міській раді провести громадське обговорення не проекту бюджет розвитку, а власне вже сформованого, проголосованого бюджету розвитку Львова», - зазначив Роман Кошовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: