Російські приміщення на Короленка чекає перевірка

Депутати Львівської обласної ради проведуть розслідування стосовно правомірності користування комунальним приміщенням за адресою вул. В. Короленка, 1а у Львові. Створення тимчасової контрольної комісії для вивчення питання ініціювала фракція «Об’єднання «Самопоміч».

Будівля на вул. Короленка, 1а – це приміщення у центрі Львова загальною площею 380 кв. м. У 1990 році його було передано «Товариству друзів російської і української культур ім. О. Пушкіна». Сьогодні ним користуються Львівська міська організація «Російське товариство ім. О. Пушкіна», організації «Землячество ленинградцев во Львове «Питер-клуб» та «Львовское православное епархиальное Братство трезвения «Метанойя», з якими Львівська обласна рада не має жодних юридичних та договірних зобов’язань.

«Це досить великий будинок, яким впродовж останніх років користуються організації абсолютно без належних правових підстав, – розповіла Інна Свистун, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч». – І ні з боку влади, ні з боку відповідальних осіб, які здійснюють нагляд за майном у Львівській області, не було зроблено відповідних кроків до приведення цієї ситуації в належне правове поле. І, відповідно, бюджет області недоотримував кошти за користування цим приміщенням. Тому ми хочемо цю ситуацію дослідити і привести її до належного стану».

До складу тимчасової контрольної комісії увійдуть представники 9 фракцій ЛОР, представники громадськості та правоохоронних органів. Звіт комісії депутати заслухають на сесії Львівської обласної ради.

Додамо, що під час сесії депутати пропонували у проекті рішення перекласти власні назви на українську мову, хоча голова облради запевнив, що власні назви не перекладаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: