Сьогодні журналістів навчатимуть, як писати про інвалідність

Сьогодні, 1 березня, о 10:30 год. представників ЗМІ запрошують взяти участь в медіа-зустрічі, яка відбудеться в бібліотеці №18 (Сенсотека, Стрийський парк, вулиця Уласа Самчука, 22). Тема зустрічі «Як писати про інвалідність та чому?».

Захід відбуватиметься у форматі тренінгу з елементами дискусії. Протягом відведеного часу учасники зустрічі зможуть поспілкуватись з досвідченими журналістами та експертами в сфері прав людини, дізнатись більше про дискримінацію та стандарти підготовки антидискримінаційних медіа-матеріалів. Також вони отримають поради щодо написання, презентації і пошуку інформації для матеріалів про людей з інвалідністю. Дізнаються, яку лексику не варто вживати в цих матеріалах і як замінити некоректні слова і вирази.

Організатори: ВГО «Генерація Успішної Дії» в межах Кампанії проти дискримінації та Бібліотека Парк-Сенсотека, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Мета заходу: надати журналістам практичні поради щодо створення недискримінаційних матеріалів, згідно з міжнародними стандартами, для сприяння забезпечення рівності та недискримінації людей з інвалідністю в Україні за допомогою розвитку інклюзивних процесів у ЗМІ.

Тренери:

Ірина Виртосу – медіа-експертка, журналістка Центру інформації про права людини, координаторка правозахисної журналістської мережі;

Юлія Сачук – координаторка проекту «Інвалідність не обмежує. Ні дискримінації» в межах Кампанії проти дискримінації, експертка Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

Контактна особа:

Вікторія Лучка (068) 43 70 556

Довідка

Сенсотека – це проект ГО «Інститут українських студій» спільно з Центральною Бібліотечною Системою для дорослих та управлінням культури Львівської міської ради. Сенсотека – простір на базі бібліотеки №18 у Стрийському парку, який покликаний об'єднати людей та ідеї для інклюзивного навчання, дозвілля та розвитку. У рамках проекту запланована реконструкція будівлі за принципами універсального дизайну та створення доступного громадського простору у Стрийському парку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: