У Львові представили проект реконструкції вулиці Садової

У Львівській міській раді відбулись громадські слухання щодо реконструкції вулиці Садової.

Зі слів урбаніста Дем’яна Данилюка, серед головних проблем вулиці Садової є відсутність дощової каналізацї, недостатнє вуличне освітлення, недозволене паркування біля будинків, нічийні травники та занедбані простори.

Аби виправити ці недоліки, поблизу житлових будинків вздовж всієї вулиці будуть облаштовані місця для паркування, відсутність яких завдавала клопотів власникам автомобілів. Також планується забезпечити можливість доїзду до будівель автомобілів та спецтехніки. Проте проект передбачає не тільки паркінги та доріжки, а й озеленення територій поблизу них.

Як повідомив Олег Шмід, депутат ЛМР, радник міського голови, поруч із будинком 20А буде організовано підняте перехрестя для обмеження швидкості руху автівок та збільшення безпеки руху.

Новий вигляд перехрестя спростить рух велосипедистам - у них з’явиться своя окрема смуга для безпечного руху у напрямку вул. Антонича, що зменшить імовірність аварійних ситуацій.

Зокрема, планується розширення проїжджої частини на 1 метр до нормативної ширини та повна заміна дорожнього покриття, оскільки розміри дороги створювали труднощі для проїзду автомобілів. А проблема паркування буде вирішена завдяки облаштуванню 87 паркомісць.

Не залишилися поза увагою і прихильники велосипедів: з обох боків проїжджої частини планують прокласти велодоріжки та встановити станцію муніципального велопрокату», - повідомив Олег Шмід.

У проекті також враховано елементи благоустрою для людей з особливими потребами. Серед них – спеціальні розширені паркомісця, пологі з’їзди та заїзди на тротуар та пішохідні переходи.

Задля детальнішого вивчення реконструкції вулиці Садової розробники проекту проведуть зустрічі для мешканців вулиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: