Оперативні органи прикордонних відомств України та Польщі розширюють географію та напрямки співпраці

Вчора за ініціативи Адміністрації Державної прикордонної служби України в пункті пропуску «Рава-Руська», що на Львівщині відбулася зустріч представників оперативних органів прикордонних відомств України та Республіки Польща. Зустріч відбулася в рамках досягнутих раніше домовленостей, під час яких питанням взаємодії оперативних підрозділів приділялася особлива увага з боку керівників двох прикордонних відомств. Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

Крім того, українські прикордонники виступили з пропозицією про розширення співпраці і на зустіч також були запрошені представники Національної Поліції України, Кримінальної Поліції Республіки Польща та Кримінальної Поліції Федеративної Республіки Німеччина. Така пропозиція Держприкордонслужба була продиктована баченням необхідності створення додаткових міжнародних осередків активної протидії транскордонній злочинності та розширення географії цієї роботи.

У ході діалогу оперативні співробітники обмінялися інформацією та обговорили спільні можливості протидії злочинним угрупуванням по обидва боки кордону. Зокрема йшлося про викриття та ліквідацію каналів незаконної міграції, ефективну боротьбу з незаконним переміщенням через кордон зброї, небезпечних матеріалів та контрабандних товарів. Європейські колеги високо оцінили рівень оперативної взаємодії та внесок Держприкордонслужби під час спільних операцій.

site

Особливу увагу правоохоронці приділили питанням дискредитації каналів переміщення через кордон викрадених коштовних автомобілів. Відмітимо, що українські та польські прикордонники вже активно співпрацюють в цьому напрямку. У результаті проведених заходів польській Стороні були надані доказові матеріали, що вказували на причетність до протиправної діяльності громадянина Угорщини. Нині його затримано за підозрою у викраденні трьох автомобілів «Toyota Land Cruiser». Сторони визначили кроки, направленні на розширення  взаємодії у цьому питанні.

Серед інших позитивних прикладів міжнародної співпраці останній тижнів варто відзначити скоординовані заходи оперативних органів двох країн по знешкодженню каналу незаконної міграції громадян Туреччини, який намагались налагодити члени міжнародного злочинного угруповання. Також знешкоджено протиправну групу, яка займалася контрабандою сигарет. Її затримали при спробі переправлення 130 ящиків  тютюнових.

У 2016 році сторони домовилися продовжувати оперативний обмін інформацією та здійснювати аналіз причин та умов, що сприяють протиправній діяльності особливо в питаннях незаконної міграції, торгівлі людьми, контрабандної діяльності та переміщення викрадених автівок.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: