У ЛОР виділили понад мільйон гривень на реалізацію молодіжних проектів

Дитячі та молодіжні громадські організації можуть подавати конкурсні заявки на підтримку своєї діяльності в рамках обласної програми «Молодь Львівщини». Сьогодні під час пленарного засідання депутати Львівської облради затвердили програму та передбачили бюджет – майже 1,2 млн грн.

 Програма «Молодь Львівщини» нова для області. Її реалізовуватимуть до 2020 року у двох напрямах. Перший – фінансування різноманітних молодіжних заходів (як-от фестиваль «Зашків», підтримка шкільного та студентського турніру з КВК, розвиток неформальної освіти тощо).

«Це великі сталі заходи, які стали традицією для нашої області та спрямовані на різні напрямки: військово-патріотичне, культурне та релігійне виховання, промоцію здорового та безпечного способу життя, – розповідає депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» Юрій Огоновський. – Окрім цього, нам вдалося ще 590 тисяч передбачити на розподіл на конкурсній основі – це шанс для молодіжних організацій втілити щось цікаве, розвинути власну ініціативу».

Участь у конкурсі можуть брати громадські організації, які зареєстровані у Львівській області, працюють понад 2 роки і мають статус неприбутковості. При умові співфінансування 30% вартості проекту організації можуть залучити від 5 до 25 тисяч з обласного бюджету.

Заявки учасників оцінюватиме конкурсна рада, у складі якої будуть працівники ЛОДА, відомі журналісти, громадські та політичні діячі, серед яких перший заступник голови ЛОР Парасковія Дворянин та член фракції «Об’єднання «Самопоміч» в ЛОР Юрій Огоновський.

«Проекти конкурсантів оцінюватимуть згідно з критеріями, серед яких відповідність документації і цілям, відповідність запланованих заходів поставленій меті та очікувана результативність. Не менш важливими для конкурсної ради буде рівень кадрового та матеріального забезпечення та досвід громадської організації, яка подає проект. Також ми звертатимемо увагу і на можливість конкурсанта продовжити проект після припинення фінансування з обласного бюджету», – пояснює Юрій Огоновський.

Нагадуємо, громадські організації Львівщини можуть також брати участь у Регіональній програмі сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2014–2018 роки у 2016 році. На її реалізацію передбачено 200 тис грн.

Заявки на програми потрібно подати до 8 березня у Департамент внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА, що на вул. Винниченка, 18, 403 кабінет.

Довідка: нещодавно відбувся інструктаж з поясненнями, як взяти участь у програмі – його прослухали представники понад 70 молодіжних організацій. З переліком та зразками документів і умовами конкурсів можна ознайомитися на сайті ЛОДА: http://loda.gov.ua/news?news_departments=18&id=20162

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: