Цими вихідними Львівський Кіноцентр транслюватиме фільми про шахи

Львівський Кіноцентр до Чемпіонату світу з шахів серед жінок готує спеціальну програму. У суботу, 5 березня, о 15:00 год. транслюватимуть фільм «Партія в шахи». У неділю, 6 березня, о 15.00 год. – фільм «Жертвуючи пішаком».

12 березня у Львівському Кіноцентрі о 12:00 год. відбудуться змагання зі шахів серед вихованців дитячих клубів Франківського району.

А 6, 13 березня (в подальшому кожної неділі) о 12:00 год. в парку «Горіховий гай» на площі перед Lviv Film Center триватимуть районні змагання з шахів.

Партія в шахи

Жанр: комедія, драма

Країна: Бельгія, Франція, Швейцарія

Хронометраж: 133 хв.

Маєток однієї чарівної маркізи перетворюється на місце проведення шахового турніру. Маркіза вважає, що ця гра – не просто рух фігур з місця на місце. Вона наділяє шахи містичним змістом і сподівається, що з часом її садиба стане місцем проведення світового чемпіонату з гри в шахи. Головний приз першого турніру – улюблена дочка маркізи: той, хто переможе, візьме в дружини чарівну дівчину. Основних претендентів – двоє: ексцентричний і непередбачуваний Макс і врівноважений британець лорд Стоунтон...

Жертвуючи пішаком

Жанр: біографічний, драма

Країна: США

Режисер: Едвард Цвік

Актори: Тобі Магвайр, Лів Шрайбер, Робін Вайґерт, Лілі Рейб, Пітер Сарсґаард, Майкл Стулбарґ, Софі Нелісс, Евелін Брошу, Шеймас Деві-Фіцпатрік, Лідія Зедел

Хронометраж :114 хв.

У розпал Холодної війни увага всієї планети прикута до «сутички століття» - матчу за звання чемпіона світу з шахів у Рейк'явіку. Бій між абсолютним чемпіоном Борисом Спаським і по-справжньому одержимим грою Боббі Фішером перетворюється на боротьбу за інтелектуальну перевагу двох наддержав. Права на програш немає. Навколо поєдинку вибухає світовий скандал. Спаському доводиться справлятися з безпрецедентним тиском. Геніальний розум Фішера, знервований параноєю, починає охоплювати безумство.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: