У Львові відбудеться прес-конференція щодо представлення китайського мистецтва в Україні з назвою «Радісне свято весни»

4 березня о 17:00 у Львівському оперному театрі ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28) відбудеться прес-конференція та бліц - інтерв`ю щодо заходу з представлення світових шедеврів китайського мистецтва в Україні «Радісне свято весни», о 19:00 - концерт. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Завдяки мистецькому проекту «Радісне свято весни» на початку березня загадковий і неповторний світ китайської культури наблизиться до українського глядача у Києві та Львові. Виступи  артистів Чженчжоуського театру опери та балету, представників Шаолінської школи бойових мистецтв "Тагоу" з міста Денфен, а також блискучі виконавці на національних китайських інструментах Ерху та Чжен присвячені святу Весни, яке щорічно відзначається в Китаї за місячним календарем.

Китайські митці приїдуть в Україну в рамках міжнародного гастрольного туру. Усі ці артисти є представниками міста Чженчжоу – головного міста з провінції Хенань.

Чженчжоуський театр опери і балету – це естетика витонченої китайської класичної хореографії у властивому тільки Піднебесній екзотичному стилі. Чженчжоуський театр є професійним художнім колективом уряду Китаю, який неодноразово був удостоєний танцювальної премії «Лотос». Артисти покажуть захоплюючий танець лебедів, справжнє мистецтво з віялами, інші барвисті й колоритні танці.

Ще однією складовою програми стануть віртуозні інструментальні соло на старовинних китайських інструментах Ерху та Чжен, які гіпнотично занурять у колорит загадкового Китаю. Останнім часом до ерху звернулися  рок-музиканти: на ньому грає засновник і фронтмен американської групи «Hsu-nami» Джек Сю та український колектив «Flеur». Звучання чжена відрізняється дзвінкістю і чарівною ніжністю, а виконувані на ньому мелодії - плавністю.

Шоу  ж літаючих шаолінських монахів з міста Денфен провінції Хенань, на території якої й розташований знаменитий буддистський храм Шаолінь, стане окрасою всієї програми! Учні найвідомішої школи бойових мистецтв Шаолінь «Тагоу» (Shaolin Tagou) переможці міжнародних турнірів з кунг-фу брали участь у церемонії закриття Олімпійських ігор в Афінах, церемонії відкриття Всесвітніх спеціальних Олімпійських ігор, Азіатських ігор і відкриття/закриття Пекінських літніх Олімпійських.

Кульмінацією виступу китайських шаолінів стане демонстрація неймовірних можливостей людського організму: розбивання заліза об голову, проштрикування скла тонкою голкою і відколювання шматка металу пальцем.

Подію організовує Посольство Китайської Народної Республіки спільно з Культурно-дослідницьким центром України та Китаю «Ланьхва».

У прес-конференції візьмуть участь: Чжан Вей -  Перший заступник Посла КНР в Україні, Cунь Шу Цзе - Голова делегації та художній керівник Чженчжоуського театру опери та балету, Юрій Котик - Голова культурно-дослідницького центру України та Китаю  «Ланьхва», Тадей Едер - Генеральний директор Львівського Національного театру опери і балету ім. С. Крушельницької.

Контактна особа – Оля Гренюх, тел.:  (096) 130 19 53

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: