Для добудови "Арени-Львів" потрібно майже півтора мільярда гривень

Сьогодні, 4 березня, під час прес-конференції на «Арені Львів» директор стадіону Денис Ринський розповів про підсумки 2015 та перспективи 2016 року для стадіону. Про це інформує Дивись.Інфо.

«Якщо до 1 вересня 2014 року арена провела 110 заходів, з яких тільки 11 футбольних матчі, а загальна кількість гостей становила близько 325 тис. гостей. Сума доходів, яка складала тоді - це 3,5 млн грн, то після 1 вересня 2014 року і до сьогодні відбулось 446 заходів, серед яких 37 футбольних матів: відповідно 740 тис, а дохід складає 10 млн. грн. Тобто бачимо суттєве збільшення прибутків і спроможності стадіону. Ну, і результат, це те, що ми вийшли у прибуток в символічну ціну 46 тис. грн. І втричі збільшилася кількість працівників - з 31 до 90, а також майже вдвічі зросла їхня середня заробітна плата з 1500 до 2800 грн», - сказав Ринський.

Також він додав, цей футбольний рік для стадіону буде благополучним.

Що ж зроблене станом на 1 січня 2016 рік:

- відновлено та відремонтовано систем та площ на суму 256 тис. грн

- проведено внутрішню інвентаризацію незавершеного будівництва 2 черги, винесено комплексні пропозиції на комітет ВР з питань спорту;

- запущено усі життєво важливі системи підприємства. Стадіон відповідає вимогам УЄФА;

- на підприємстві діє комплекс заходів щодо економії енергоресурсів. Заощаджено 171 тис грн.;

- запроваджено системну роботу щодо залучення усіх видів заходів;

- проведено у відповідальність усі внутрішні соціально-кадрові процеси;

- розблоковано рахунки підприємства.

Що потрібно зробити у 2016 році, так це здача у експлуатацію 2 черги будівництва стадіону, вартість яка складає 1,412 млрд грн. До центральних органів виконавчої влади надано пропозиції стосовно порядку та механізмів завершення будівництва та введення у експлуатацію, а саме, зміна замовника будівництва, корегування проекту та повторне затвердження проекту КМУ, відкриття фінансування та виконання робіт та введення у експлуатацію.

«Ще до початку цього року відбулися певні процеси. Комітет ВР з питань спорту порушив питання завершення програми підготовки до Євро-2012. Чимало об’єктів програми є недобудованими та неоплаченими дотепер. Ми надали поетапний план, у якому вказуємо, як, на нашу думку, повинно завершитися введення «Арени Львів» у повну експлуатації. Думаю, що держава має можливості дофінансувати програму Євро-2012 і повинна це зробити», - додав Ринський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: