У Львові перевірили зупинки на дотримання чинного законодавства: результат невтішний

За словами активіста ГО «За якісний транспорт» Ростислава Васюти, в кінці 2016 року у Львові має відбутись плановий конкурс на міські автобусні маршрути. Це означає, що є реальний шанс змінити умови договору. Одна з ідей, яка вже доволі давно витає в транспортних колах, крім електронного квитка, це переведення наших автобусів з режиму руху «маршрутне таксі» в «звичайний» режим руху, пише Дивись.Інфо з посиланням на ГО "За якісний транспорт".
Для того, щоб зрозуміти, що це змінить для звичайного пасажира відкриваємо ЗУ «Про автомобільний транспорт», у якому повідомляється, що в режимі маршрутного таксі є лише дві фіксовані кінцеві, а по маршруту автобус може зупинятись будь-де, де це не заборонено правилами дорожнього руху (ПДР), відповідно графік для таких маршрутів розробляється лише для кінцевих зупинок. Із переведенням у звичайний режим руху автобусам дозволено зупинятись виключно на чітко визначених зупинках та відповідно на кожній з них мають бути графіки відправки по маршрутах від цієї зупинки.
Обстеження зупинок громадського транспорту (ГТ), проведене нашою громадською організацією (ГО) у грудні 2015, спрямовано на те, щоб скласти цілісну картину стану зупинок у місті та дати відповідь на питання: чи готова наша інфраструктура до такого переходу.
На жаль, змушені констатувати, що у переважній більшості випадків у місті не те, щоб місць для інформації про схему руху чи графік маршруту немає, а навіть не встановлені усі знаки, що вимагаються згідно з чинним ДСТУ, також доволі не частим явищем є розмітка. Активісти створили онлайн-карту, на якій відображаються основні зупинки ГТ та порушення ДСТУ, поки що карта оновлюється.
«За результатами проведеного обстеження ми оформили звернення щодо стану зупинок ГТ та більшості основних вулиць та відправили на відповідні районні адміністрації за місцем розташування, адже вони є їх балансоутримувачами з проханням виправити ці недоліки. Також кожен лист було продубльовано на відділення патрульної поліції Львова, адже воно перейняло контролюючі функції колишнього ДАІ за станом дорожніх знаків та можливостями складати адміністративні протоколи за порушення вимог державних стандартів та інших нормативно-правових актів в цій сфері», – зазначив активіст ГО «За якісний транспорт» Ростислав Васюта.
На днях до ГО «За якісний транспорт» почали приходити відповіді від районних адміністрацій. Більшість з них скаржиться на відсутність фінансування на облаштування зупинок, тому наступним кроком ми звертатимемось до профільних депутатських комісій, а саме із питань інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики та фінансів та планування бюджету для внесення змін в бюджет розвитку та виділення коштів на облаштування місць, якими більшість користується щодня – зупинками. На жаль, поки що активісти не мають відповідей від поліції щодо складених протоколів по запитах та притягнених до адміністративної відповідальності осіб, що відповідають за облаштування зупинок.
ГО «За якісний транспорт» не планує зупинятись на досягнутому, а піти ще далі та напрацювати проект ухвали щодо правил розташування, інформаційного ознакування та комерційної діяльності на зупинках громадського транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: