Для львів'ян артисти з Китаю представили мистецьке дійство

Учора у Львівській опері артисти з Чженчжоуського театру опери та балету (Китай) представили кращі зразки свого мистецтва під час концерту «Радісне свято весни». Зокрема, львів'яни та гості міста могли бачити танець лебедів й танець з віялами, неперевершені виступи представників Шаоліньської школи бойових мистецтв «Тагоу» з міста Денфен, послухати гру на стародавніх китайських інструментах.

Артисти з Китаю подарували львів’янам неперевершене яскраве мистецьке дійство: виступи літаючих шаолінських монахів з міста Денфен провінції Хенань демонстрували граціозні прийоми знаменитого на весь світ китайського ушу. Захопливими були також віртуозні інструментальні соло на стародавніх китайських інструментах Ерху та Чжен (Ерху – оригінальна двострунна скрипка з металевими струнами).

Перший заступник посла Китайської народної республіки в Україні Чжан Вей під час прес-конференції за кілька хвилин до початку концерту чудовою українською мовою, (яку вона вивчила за рік!), зазначила, що цей захід проводиться за підтримки міністерства культури Китайської Народної республіки і є однією з найважливіших сторінок у культурному обміні між Україною та Китаєм.

Голова делегації та художній керівник Чженчжоуського театру опери та балету Сунь Шу Цзе зазначив, що китайські артисти раді виступати у Львові і демонстурвати львів’янам cвоє мистецтво.

Директор Львівського Національного театру Опери та балету Тадей Едер зауважив, що вони вперше приймають такий чудовий колектив з Китайської народної республіки.

«Культура не має кордону, вона належить світу. Людям потрібні прекрасна музика, добрі стосунки, ніжні погляди, гарні поцілунки. Тоді люди стають іншими і по-іншому дивляться на себе і світ. Дай нам Боже, щоб та співпраця, яку почали сьогодні, продовжувалася і приносила велику радість як китайським, так і українським глядачам», сказав Тадей Едер.

Проект організовано за підтримки Міністерства культури Китайської Народної Республіки, за сприяння Міністерства культури України та Посольства Китайської Народної Республіки. Організатор Міжнародна громадська організація Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: