Львівщина феєрично зустріла переможців Чемпіонату світу зі стрільби з лука

7 та 8 березня ц.р. потягом до рідного міста з чемпіонату світу зі стрільби з лука в приміщенні (м. Анкара, Туреччина) прибули львівські майстри стрільби з лука, які привезли додому найвищі нагороди світового ґатунку. Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Сенсацією для світової спортивної спільноти став особистий фінал серед чоловіків за участю двох спортсменів збірної команди України, двох представників Львівщини – Георгія Іваницького та Сергія Макаревича.

Кульмінацією цього вже історичного двобою, який потішив всіх прихильників цього виду та й прихильників спорту загалом, стала перемога Георгія Іваницького з рахунком 7 : 3. Г.Іваницький додав до свого активу титул чемпіона світу зі стрільби з лука серед чоловіків, а Сергій Макаревич здобув срібну нагороду.

В Анкарі львів’яни, представники збірної України також ще чотири рази зупинялися за крок до п’єдесталу.

Так, в особистих змаганнях серед жінок львів’янка Вероніка Марченко посіла ІV місце. ІV місце виборола й чоловіча команда в складі Георгія Іваницького, Сергія Макаревича та харків’янина Олександра Сердюка, котрі поступилася суперникам за бронзові нагороди. Один міліметр у перестрілці «10» на «10» юного львівського лучника Романа Шеремета з представником Словенії, вирішив долю бронзової нагороди не на користь українського спортсмена, у підсумку львів’янин посів ІV місце. ІV місце здобула й команди юніорів в складі львів’ян Романа Шеремета, Михайла-Ярослава Малика та Івана Кожакаря з Чернівців, яка в перестрілці «29» на «30» поступилася суперникам за бронзові нагороди. V місце й у команди юніорок в складі двох львів’янок Соломії Трапезнікової, Таїсії Іванової та Вікторії Олексюк з Чернівців.

Зустріти своїх спортивних героїв до львівського залізничного вокзалу прибули начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, перший заступник відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода, голова Львівської обласної організації ФСТ «Україна» Роман Шиманський, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука Олександр Калиніченко, заступник начальника навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України майор Володимир Михайлов, провідний тренер збірної команди України зі стрільби з лука Владлен Новаковський, директор КДЮСШ «Здоров’я» ЛО ФСТ «Динамо» України Олена Яресько, а також батьки та близькі родичі спортсменів, численні уболівальники та прихильники спорту, представники ЗМІ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: