У Львові переміг найсильніший, - експерт

Сьогодні, 9 березня, у рамках проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок у дзеркальній залі Палацу Потоцьких відбулося нагородження чемпіонів України з шахів у віковій категорії до 20 років.

«У місті Львові відбувався фінал чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 20-ти років. Зібралися найкращі юні шахісти, юні та перспективні. Які, можливо, потім візьмуть естафету і також будуть представляти Україну на найвищому рівні так, як зараз це робить Марія Музичук.

Мені дуже приємно, що цей турнір відбувся на високому рівні. Була запекла, спортивна боротьба. Багато неочікуваних результатів, можливо, навіть назвати сенсацій.

Турнір проходив у готелі «Вольтер». Хочу подякувати усім учасникам за хорошу боротьбу, перемогли, мабуть, на даний момент, найсильніші шахісти», - зазначив Назар Фірман, спортивний директор Матчу за звання чемпіонки світу з шахів.

«Турнір пройшов на хорошому рівні. Якщо порівнювати із минулим роком, то у цьому році була більша кількість учасників та краща майстерність, тому було цікаво і приємно спостерігати за боротьбою. Щоб ви зрозуміли рівень спортсменів, то у минулому році переможницею турніру стала львів’янка Наталя Букса. Відповідно, потім вона поїхала на чемпіонат світу і здобула титул чемпіонки світу. Тому маємо надію, що через декілька місяців хтось із юних шахматистів на чемпіонаті світу здобуде світову нагороду для України», - зауважив Володимир Грабінський, головний суддя шахового турніру.

Нагадаємо, турнір відбувався у рамках проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок, який проходить у Львові. Сьогодні розпочалася шоста шахова партія між чинною чемпіонкою світу Марією Музичук та претенденткою на шахову корону Хоу Іфань. Відтак, у всіх партіях право першого ходу отримують почесні львів’яни. Сьогодні право на перший хід отримав Мірча Луческу, головний тренер ФК «Шахтар», походивши білими фігурами за Марію Музичук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: