У Львові обговорили миротворчу роль жінки під час воєнних конфліктів

У Львові розпочався дводенний семінар "Миротворення в Україні: роль жінок", який зібрав представниць громадських та волонтерських організацій із різних областей України, а також поважних гостей. Зокрема взяли участь у цьому заході Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф та голова Львівської ОДА Олег Синютка. Про це повідомила прес-служба ЛОДА

"Сьогодні вашими синами гордиться весь цивілізований світ, - сказав Олег Синютка, звертаючись до учасниць семінару. - Своєю підтримкою та молитвою ви робите надзвичайну річ для України – вселяєте у чоловічі серця віру в те, що вони переможці, в те, що наша держава буде такою, якою вона є у ваших мріях і серцях. Дякую вам за вашу мудрість, турботу та молитви".

Також очільник Львівщини подякував і Надзвичайному та Повноважному Послу Великобританії за підтримку України та подарував український оберіг – вишиванку.

Джудіт Гоф своєю чергою наголосила, що Велика Британія й надалі підтримуватиме Україну та закцентувала на важливості цієї програми.  "Дуже важливо, що сьогодні, у час конфлікту, ми говоримо про миротворчу роль жінки, - зазначила пані Посол. – Я довго стежила за непростою ситуацією у вашій країні, знаю, як багато вистраждали українці і просто вражена стійкістю та дипломатичною роботою ваших жінок у час війни".

Під час семінару представниці слабкої статі зі Львівської, Донецької, Івано-Франківської, Херсонської, Рівненської, Кіровоградської, Київської та Черкаської областей обговорять вплив жінок на встановлення миру на Донбасі, цінності, які є основою миру в Україні, роль діалогу у побудові довіри та миру, а також про конфлікт та примирення крізь призму родини.

Також до уваги львів’ян та гостей міста - вулична фотовиставка "Мій дім там, де я" на площі Ринок.

Нагадаємо, що такі заходи вже відбулися 16-ти областях України. Завершиться програма 15 березня у Києві.

Зазначимо, що програма стартувала за підтримки Посольства Великої Британії в Україні, Спілки жінок України та ГО "Жіночий вибір України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: