У Жовкві скликають позачергову сесію через спорудження асфальтового заводу

Завтра, 10 березня, о 17.00 у місті Жовква відбудеться позачергова сесія міської ради, в порядку денному якої буде одне питання – не допустити спорудження в місті асфальтового заводу. Про це Гал-інфо повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Сьогодні, 9 березня, мешканці міста зібралися на акцію протесту  проти появи виробництва,  яке одеська фірма «Автомагістраль-Південь" планує запустити за 250 метрів від дитячого садочка, неподалік житлових будинків, до того ж, - в охоронній зоні гори Гарай.

На мітингу були присутні мешканці міста, батьки дітей, які відвідують цей садок, депутати місцевої ради, голова РДА Надія Щур та міський голова Петро Вихопень. Після виступів і дебатів домовилися скликати позачергову сесію.

Як розповів Ігор Муравський, завод планують спорудити з розбірних конструкцій на місті колишньої бітумної бази. Підприємці взяли в оренду приміщення, які належать облавтодору, і звернулися до міської ради з проханнями виділити землю для обслуговування приміщень. Особлива привабливість саме цієї території полягає ще й в тому, що на базі є сховища, а до них підведена колія.

«Мешканці Жовкви проти спорудження заводу. Він буде ПРОСТО на території міста, за 250 метрів від садочка і 150 від житлових будинків.  До того ж, це територія заповідника «Розточчя», територія, по якій проходить вододіл, охоронна зона гори  Гарай. Тому ми завтра на сесії будемо розглядати рішення, щоб не допустити спорудження заводу», - зазначив він.

Підприємцям пропонують іншу ділянку, яка є між селами Глинсько і Воля Висоцька, на якій стоять колишні хімічні склади. Однак ті відмовляються, адже там немає настільки розвиненої інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: