Представників об’єднаних громад вчили залучати міжнародні кошти

Вже вдруге у Львівській ОДА відбувся семінар для об’єднаних територіальних громад зі залучення коштів міжнародної технічної допомоги (МТД). Експерти роз’яснили представникам громад, як можна отримати донорські гроші, та на які цілі, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Зокрема, практичним досвідом у сфері залучення міжнародних коштів із учасниками семінару поділились координатори проектів МТД. Вони розповіли про основні етапи реалізації таких проектів, а також провели навчання з проектного менеджменту та постановки цілей у написанні пропозицій.

Експерти зазначали, що для початку об’єднаним громадам слід звернути увагу на мікропроекти міжнародної технічної допомоги з бюджетом від 20 до 60 тис. доларів США.

Про співфінансування з обласного бюджету також розповіла директор департаменту міжнародного співробітництва та міжнародної технічної допомоги Львівської ОДА Тетяна Шепіленко. Зокрема, вона зазначила, що на цю мету в бюджеті передбачено 6 млн гривень, що суттєво допоможе в реалізації проектів МТД.

За словами Тетяни Шепіленко, подібні навчання відбуватимуться і надалі, адже у департаменті заплановано організувати ще не менше 10-ти семінарів для громад із залучення міжнародних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: