Суд першої інстанції засудив чоловіка за напад на поліцейських

Шевченківський районний суд виніс вирок громадянину 1984 р.н. за статтею 345 ч.2 ККУ (ст.З45 Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу ч.2 Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).
20 лютого 2016 року екіпаж отримав виклик на вул. Леонтовича: заявниця повідомила про сімейний конфлікт.

На місці конфлікту жінка попросила аби поліцейські допомогли вивести з квартири знайомих її сина, котрі розпивали там з ним алкогольні напої.

На прохання поліцейських покинути помешкання громадяни не відповідали, а син заявниці, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, почав агресивно поводитись, нецензурно висловлюватися у бік інспекторів патрульної поліції, погрожувати, після чого вдарив працівника поліції, а під час одягання кайданок чинив опір та наніс тілесні ушкодження ще одному працівнику поліції.

Суд першої інстанції визнав громадянина у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на три роки.

https://www.facebook.com/lvivpolice/posts/1527350157566751

Однак, згідно статті 75 ККУ (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) чоловік матиме іспитовий строк один рік і шість місяців.

Якщо чоловік витримає випробування і не вчинить нового злочину, то не відбуватиме покарання у в‘язниці.

Впродовж іспитового строку чоловік не має права виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції. Також, має повідомляти про зміну місця проживання та приходити періодично для реєстрації в інспекцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: