Ганущин зустрівся з польськими дипломатами

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка зустрілися з першим заступником міністра закордонних справ Республіки Польща Яном Дзєдзічакок, Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном, Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром, директором департаменту співпраці з польською діаспорою та поляками за кордоном МЗС РП Яцеком Юноша-Киселевським та депутатами Сенату РП Ядвігою Сагатовскою та Юлією Зініч.

Керівництво області подякувало польським дипломатам за постійну підтримку євроінтергаційних процесів. "Україна постійно відчуває підтримку Польщі, особливо в останні два роки," - зазначив Олександр Ганущин.

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці в економічній та культурній сферах. Олег Синютка запросив поляків активніше інвестувати в Україну та Львівщину.

Також керівництво області запропонувало на кордоні України та Польщі здійснювати спільний контроль українських та польських митників та прикордонників. На переконання очільників області, це буде одним із способів боротьби з корупцією.

Перший заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Ян Дзєдзічак запевнив керівництво області, що "Польща постійно повторює Європі, що на території Європи, в безпосередній близькості до кордонів ЄС йде війна. І ЄС не може стояти осторонь". Також дипломат говорив про співпрацю всіх гілок влади України та Польщі: "Приємно, що не тільки керівництво наших держав і політики знаходять спільну мову, представники органів місцевого самоврядування теж тісно працюють між собою та обмінюються досвідом".

Окрім того на зустрічі обговорили низку питань, які можуть обговорюватися на рівні Президентів, під час зустрічі, яка запланована у Львові в квітні.

На завершення зустрічі Олександр Ганущин зазначив: "Нам важлива підтримка Польщі і досвід поляків у використанні грошей ЄС. Сподіваємося на підтримку і спільну реалізацію реконструкції театру ім. Марії Заньковецької та монастиря в Підкамені".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: