У Дрогобичі вандали відпиляли руку Папі Івану Павлу ІІ

У Дрогобичі відбувся жахливий цинічний прояв вандалізму. Статуї Папи Римського Івана Павла ІІ, яка знаходиться в центрі, біля костелу святого Варфоломея, спиляли руку з хрестом. Про це пише Майдан

Інцидент стався минулої ночі, однак жодного повідомлення про скоєний акт вандалізму не оприлюднила ні влада, ні поліція. Ймовірно, він просто залишився непоміченим ними. Однак байдужість поліції спричинила хвилю невдоволення на сторінках користувачів Фейсбук.

Акуратно спиляна рука та хрест були покладені біля підніжжя статуї, що, без сумніву, свідчить про свідому сплановану акцію вандалізму. Хто та чому її вчинив залишається невідомим. Чого намагались досягти своїм “протестом” вандали у перший день Великого посту – також наразі залишається таємницею.

Акції вандалізму останнім часом стають все частішими. Вандали нерідко глумились над пам’ятками архітектури, а тепер – проявляють своє “Я” в іронічному глумі над християнськими храмами та святинями. Тож поліція зобов’язана розслідувати цей вчинок і надалі виконувати свої обов’язки більш сумлінно, контролюючи порядок в містах.

Пам’ятник Івану Павлу ІІ в Дрогобичі є одним із перших таких в Україні. Його встановили 24 серпня 2007 року поблизу стародавнього костелу Святого Варфоломія, що є архітектурною пам’яткою міста Котермака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: