Газета «Ратуша» вирішила «роздержавитись»

savelyev

Трудовий колектив комунального підприємства «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша» ухвалив рішення прийняти участь у реформуванні свого видання. Упродовж місяця депутати міської ради повинні ухвалити рішення про вихід із числа співзасновників газети.

«Ратуша» стала п’ятим комунальним виданням в області, яке провело збори свого колективу й на виконання вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» ухвалило рішення взяти участь у реформуванні газети.

Трудовий колектив вирішив іти на трансформацію свого видання у другому етапі реформування державних і комунальних ЗМІ України. Журналістами та працівниками «Ратуші», як і в більшості редакцій, було обрано спосіб реформування у якому орган місцевого самоврядування автоматично виходить зі складу співзасновників. Натомість редакція перетворюється на суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу інформації.

У зборах трудового колективу «Ратуші», окрім 18 журналістів та працівників редакції, також взяли участь депутати Львівської міської ради Юрій Кужелюк та Тарас Ворко, заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун.

«Тепер відповідно до Закону депутати міської ради до 1 травня 2016 року в обов’язковому порядку повинні прийняти рішення про вихід зі складу співзасновників. З редакцією строком на 15 років укладається договір оренди приміщення, в якому знаходиться газета, з розміром орендної плати, установленим для бюджетних організацій», – розповів А.Болкун.

Усі редакції комунальних ЗМІ повинні провести збори трудового колективу із визначення способу реформування до 31 березня 2016 року та повідомити про своє рішення Держкомтелерадіо. Не пізніше 1 липня 2016 року Кабінет Міністрів України має видати відповідну постанову. Очікується, що редакціям, які увійшли до зведеного переліку учасників першого етапу реформування, буде надаватися державна підтримка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: