Львів став містом літератури до 2020 року

Сьогодні, 17 березня, на сесії Львівської міської ради було затверджено Програму «Львів – місто літератури» на 2016-2020 роки, яка повинна розвивати літературну творчість, популяризувати книгочитання та сприяти книговидавничій справі у місті. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«Завдяки цій Програмі українське книговидавництво, книгорозповсюдження та підтримка книгочитання будуть розвиватись.

Головним завданням Програми є: втілення стратегічних проектів, спрямованих на розвиток літературної творчості у рамках титулу «Місто літератури» у мережі творчих міст ЮНЕСКО, формування у Львові динамічного та функціонального процесу популяризації читання серед усіх вікових та соціальних верств населення, розвиток книжкової індустрії у Львові, формування основи для презентації Львова як міста літератури в Україні та закордоном», - зазначають в управлінні культури ЛМР.

Фінансування програми буде відбуватись з міського бюджету, з бюджету розвитку та за рахунок коштів інвесторів, спонсорської допомоги, донорських коштів та грантів, у тому числі міжнародних.

«Є декілька різних статей видатків, буде створений відділ при Міському палаці культури ім. Г.Хоткевича, будуть видатки на промоційну, поліграфічну продукцію, створення та підтримка веб-сайту «Львів – місто літератури», який буде декілька мовний, відповідно, будуть видатки пов’язані з перекладом. Крім того, це буде низка промоційних проектів і плануємо в межах цих коштів проходити і готувати участь Львова на відповідних міжнародних літературних фестивалях», - зазначив Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури ЛМР.

Нагадаємо, що Львів у 2015 році здобув титул «Місто літератури» у мережі творчих міст ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: