На Львівщині завершено розслідування за фактом вбивства президента одного з банків

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваного у резонансному вбивстві президента столичного банку ПАТ АКБ «Аркада».

У ході розслідуванням з’ясовано, що останній, будучи працівником згаданої установи, неподалік с. Раковець Пустомитівського району 18 вересня 2015 року, із застосуванням вогнепальної зброї позбавив життя керівника банку. У подальшому, щоб приховати свій злочин, підозрюваний шляхом підпалу знищив службовий автомобіль, яким користувався загиблий, залучивши при цьому до таких злочинних дій свого товариша.

Вказаному працівнику банку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст.115, ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України, а саме в умисному вбивстві, знищенні майна банку, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Щодо нього слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а щодо його співучасника у знищенні майна банку, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 194 КК України, – у вигляді застави.

Після завершення ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано для розгляду до Пустомитівського районного суду Львівської області.

Організатору вбивства загрожує покарання у виді позбавлення волі від 7 до 15 років, а співучаснику у знищенні майна банку – від 3 до 10 років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: