Отець Павло Дроздяк: «Гріх гомосексуалізму прирівнюється до вбивства»

Капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк про ставлення Церкви до ЛГБТ-фестивалів: «Львів є відкритий для світу, наше місто в останніх роках стало місцем зустрічі та креативу, майданчиком творення нових ідей для розвитку і збагачення громадянського суспільства. Рідне місто є прикладом мирного співіснування різних культур, релігій, християнських конфесій". Про це пише Львівський портал.

Сьогодні перед нами стоїть завдання зберегти наше місто і реалізувати справжні європейські цінності. Свобода дарована людині як Божий дар. Обираючи гріх, людина втрачає свободу, а біль від скоєного провокує її до того, щоб будувати ідеологію своєї правоти і обґрунтовувати та оправдовувати гріх. Сьогодні ми як Церква звертаємо свою увагу на захід «Фестиваль рівності Львів-2016». Свого часу блаженніший Святослав зауважив, що гомосексуальна поведінка є гріхом. По тяжкості гріх гомосексуалізму прирівнюється до вбивства. Якби ми сьогодні говорили про право на такі стосунки, то ми би говорили право право на вбивство.

Для мешканців Львова, як і для більшості християн, пішохідний квест ЛГБТ є провокацією. Церква не критикує, не звинувачує когось, церква проповідує правду, яка для декого є болючою, але спадаючою.

Митрополит Андрей Шептицький казав, що «якщо усунути моральну складову, від якої залежить майбутнє народу, отримаєш над цим народом перемогу, а цей народ розпадеться, бо не зумів стриматись від збочень, до яких доводила його самоволя, несправедливість та пристрасть».

Тому Церква завжди виступає проти гріха, захищаючи особу. До чого ми сьогодні відкриваємо Львів? Щоб дати можливість відчути свободу правди, чи щоб інфікувати наше суспільство ще однією раковою пухлиною, яка призведе до його руйнування?  Ми прагнемо жити у суспільстві, в якому є діалог і відсутнє насильство. Але ми проти, щоб жити у суспільстві, в якому є діалог з гріхом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: