У Львові започаткують літературну премію

У Львові започаткують першу міську літературну премію, підтримуватимуть книговидання, промоціюватимуть читання та поповнять бібліотечні фонди. Усі ці заходи передбачено програмою «Львів – місто літератури Юнеско», яку сьогодні ухвалили на сесії Львівської міської ради.

«Створення та прийняття такої програми є необхідним кроком, адже Львів здобув звання міста літератури Юнеско. Окрім визнання, цей титул зобов’язує нас до розвитку літератури», - каже Юлія Хомчин, депутат Львівської міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч».

Окрім того, програмою передбачено фінансову підтримку українського книговидання у Львові, здійснення перекладів. “Цікавим також є проект «Бібліотека. Територія допомоги», націлений на соціалізацію і терапію вимушено переселених осіб, учасників АТО”, - зазначила Юлія Хомчин.

Для промоції читання серед наймолодших львів’ян передбачено проект «Розвиваюсь і росту». “Це, зокрема, проведення у навчальних закладах уроків з історії літератури міста. Водночас для літніх людей спільно з Форумом видавців буде реалізовано проект “Третій вік”, - розповідає депутат.

Також на сесії депутати прийняли ухвалу про преміювання кращих менеджерів та працівників культури. “Вже цього року 25 кращих діячів культури отримають премії розміром 25 тисяч гривень. Визначатиме переможців спеціальна комісія, до якої увійдуть відомі львів’яни. Музейники отримають нагороду до Міжнародного дня музею, який відзначаємо 18 травня, а решта діячів культури – наприкінці року”, - зазначила Юлія Хомчин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: