У межах пілотного проекту паркування у центральній частині міста зросте до 8 та 6 грн

Відповідно до ухвали сесії ЛМР, у Львові на 3 місяці змінять плату за паркування у центральній частині міста. Так, вартість паркування на вул.Валовій складатиме 8 грн, оскільки вона обладнана необхідними пристроями, зокрема, паркоматом та шлагбаумом, на інших парковках у центральній частині міста, де є тільки паркомати, – 6 грн за 1 год. Такі тарифи діятимуть з 1 квітня до 1 липня цього року.

Як зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, це є пілотний проект. «За 3 місяці ми повинні відслідкувати, як буде здійснюватися адміністрування плати і наскільки будуть застосовані санкції до водіїв, які залишають свої автомобілі і не здійснюють оплати, не беруть відповідного талончика у паркоматах», - пояснила Ірина Кулинич.

За пропозицію встановити на 3 місяці оплату за паркування в другій зоні у розмірі 4 грн депутати не проголосували.

Як додала Ірина Кулинич, також ухвалою, відповідно до звернень суб’єктів господарювання, пропонуються місця для здійснення службового паркування на вул.Винниченка, вул.Хоткевича, вул.Сихівській тощо.

«Також прийнято рішення про безкоштовне паркування для людей з вадами опорно-рухового апарату», - сказала Ірина Кулинич.

Нагадаємо, на сьогодні тариф на послуги з паркування транспортних засобів становить 4 грн./год. в I-й паркувальній зоні та 2 грн./год. – в II-й зоні».

У 2015 році від плати за паркування транспортних засобів до міського бюджету надійшло 4,135 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: