Львівський бронетанковий завод випустив новий тягач для танків

Фахівці Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», розробили дослідний зразок нового багатоцільового тягача БТС-5Б. Ця необхідна на полі бою техніка значно підсилить можливості українських військових. Про це повідомили в прес-службі Укроборонпрому.

«Інженери «Укроборонпрому» продовжують розробляти військову техніку, необхідну українським військовим безпосередньо в зоні проведення АТО. Відтак завершено виробництво дослідного зразка тягача, який поєднує в собі важливі функції одразу декількох машин», – повідомив заступник генерального директора авіабудування та виробництва Юрій Пащенко.

Універсальний багатоцільовий тягач призначений для механічної розвідки на полі бою, евакуації аварійних танків із зони дії противника, витягування танків, що застрягли чи затонули. Він здатен піднімати вантажі, рити землю, зварювати і проводити технічне забезпечення танкових підрозділів у польових умовах.

Фахівці оснастили БТС-5Б потужним 4-тактним двигуном, максимальна швидкість якого складає понад 60 км/год, запас ходу по паливу - 700 км. На нього встановили кулемет калібру 12,7, ручний протитанковий гранатомет і автомати  АКС-74.

Нагадаємо, що ДП «Львівський бронетанковий завод» вже випустив першу серійну партію новітніх бронетранспортерів «Дозор-Б» та підписав контракт із МОУ на виробництво цієї техніки для Збройних сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: