Садовий каже, що у Львові виграли шахи

Шахова королева отримала свої нагороди. У Львові сьогодні відбулось офіційне закриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок та нагородження переможниці. Відтак, китаянка Хоу Іфань отримала кубок-статуетку, спеціальний вінок та інші цінні подарунки. Привітали та нагородили і срібну призерку українку Марію Музичук. Вся церемонія відбувалась у Палаці Потоцьких. Опісля також відбулось відкриття пам’ятної таблиці, яка нагадуватиме про проведення у 2016 році у Львові Чемпіонату світу з шахів серед жінок. Як зазначив під час церемонії нагородження міський голова Львова Андрій Садовий, для міста проведення Чемпіонату стало дуже важливою подією та дало поштовх розвитку шахів серед дітей та дорослих.

Відтак, участь у церемонії закриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок та нагородженні шахової королеви-Чемпіонки світу з шахів серед жінок взяли Георгіос Макропулос, в.о. Президента ФІДЕ, Андрій Садовий, міський голова Львова, Олег Синютка, голова ЛОДА, та, безпосередньо, самі гравчині. На церемонії також були присутні команди обох шахісток, суддя змагань Керл Ярецькі, представники ФІДЕ та усі, хто долучався до проведення Чемпіонату у Львові.

Усіх гостей у Палаці Потоцьких зустрічав струнний квартет. Також учасникам офіційної церемонії продемонстрували короткі відеоролики з найцікавішими моментами турніру. Перед офіційним нагородженням було виконано Гімн України, Гімн Китаю та Гімн ФІДЕ. З вітальними словами виступили голова ЛОДА Олег Синютка, в.о. Президента ФІДЕ Георгіос Макропулос та міський голова Львова Андрій Садовий. Опісля, власне, відбулась церемонія нагородження. Чемпіонці китаянці Хоу Іфань вручили статуетку, спеціальний вінок, який виготовила майстриня Домініка Дика з майстерні «Треті півні», медаль та квіти. Особливий подарунок переможниці Чемпіонату зробив міський голова Львова Андрій Садовий – картину з бурштину, на якій зображено Оперний театр, де власне і відбувалось відкриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок. Нагороди також отримала срібна призерка Чемпіонату українка Марія Музичук. Марічці вручили статуетку, подарунки, медаль та квіти. Також міський голова Львова Андрій Садовий подарував Марії картину, на якій зображений Оперний театр.

«Коли відбувається гра, хтось виграє, а хтось програє. Але великий плюс цього Чемпіонату, що виграли шахи. У Львові і в Україні, дякуючи цьому Чемпіонату, сотні і тисячі дітей почали записуватись в шахові гуртки. Я це знаю по своїх власних дітях. Завжди, коли вони мають вільний час, вони або в айфонах, або в айпедах. Яке було моє здивування, коли моя дружина пише мені смс: «Андрій, вони третій день грають в шахи». Така сама радість у багатьох сім’ях і у Львові, і в Україні. Я дякую цим красуням за це прекрасне свято, яке ми отримали у Львові. Це велика честь обирати шахову королеву світу. Тому бажаю усім багато перемог, а у вашому житті їх буде багато. Особлива подяка ФІДЕ за довіру, яку ви надали місту Львову. Ви зробили неоціненний вклад в розвиток шахів. Це найбільш демократичний вид спорту. Грати можуть всі. До нових перемог і до нових успіхів», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Пам’ятні подарунки отримав і Георгіос Макропулос. Мер Андрій Садовий вручив в.о. Президента ФІДЕ пам’ятну монету із зображенням Короля Данила Галицького. Таку ж пам’ятну монету отримала головний суддя Матчу Керл Ярецькі.

Після нагород Хоу Іфань та Марія Музичук поділились своїми враженнями щодо Чемпіонату та подякували усім за докладені зусилля.

Опісля всі почесні гості перейшли на вулицю, де відбулось відкриття пам’ятної таблиці, присвяченої проведенню Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові. В церемонії взяли участь міський голова Львова Андрій Садовий, голова ЛОДА Олег Синютка, гравчині Марія Музичук та Хоу Іфань.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з шахів серед жінок у Львові розпочався 1 березня. За шахову корону змагались українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Загалом відбулось 9 шахових партій. Перемогу з рахунком 6:3 здобула китаянка Хоу Іфань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: