Замах на Куйбіду?

У понеділок, 14 березня, близько обіду, до київського помешкання екс-мера Львова Василя Куйбіди намагався вдертися невідомий. Вхідні двері «містер ікс» відчиняв власним ключем, проте потрапити до квартири йому не вдалося. На заваді став власник помешкання пан Куйбіда, який своїми криками: «Стій, стріляти буду!» налякав незнайомця. Хоча зброї при собі й не мав…
   Як запевняє сам громадський діяч, керівник нинішнього «Руху», зазвичай у понеділок він завжди перебуває вдома, де працює над написанням різних статей та матеріалів, тому і вдалося запобігти проникненню непроханого гостя у квартиру. 
 
   «Я, зрозуміло, не сподівався і не готувався до того, ніяк не міг би передбачити, що таке може трапитися. Після всіх цих пригод викликав поліцію. Оперативно-пошукова група  працювала до вечора, складаючи протоколи та роблячи все необхідне у таких випадках», — розповів «Ратуші» Василь Куйбіда.
   
Політик зізнається, це вже не перший випадок, коли до його квартири проникають незнайомі. Кілька днів тому після повернення додому пан Куйбіда зауважив, що у помешканні був хтось сторонній та рився у документах. Проте нічого цінного з помешкання не виніс. Поліцію Василь Степанович, через заклопотаність, не викликав. 
 
   «Можна, звичайно по-різному трактувати: чи це пограбування, чи напад на квартиру, чи спроба проникнути у помешкання. Думаю, що не пограбування. Бо навряд чи йому (зловмиснику. — Авт.) хотілося виносити книжки з моєї хати, чи телевізор, чи крісла. У нас більше нічого там такого немає. Тобто, я швидше відкидаю пограбування, значить, хотіли або налякати, або щось серйозніше», — припускає пан Куйбіда. 
 
   З чим конкретно пов’язувати такі дії, політик на знає. Пояснює, за останній час багато всього сталося. Кілька місяців тому, наприклад, йому вже погрожували, але до конкретних дій тоді не вдавалися. 
 
   «Коли йдеться про політику, то це, можливо, пов’язано з моїми публікаціями і в «Літературній Україні», і в «Слові Просвіти», і у нас на сайті, і на «Лівому березі», де я намагаюся обстоювати й обстоюю національні інтереси та інтереси українців. Намагаюся аргументовано, без образ показати реальну ситуацію і розмірковую над тим, що українці мають у цій ситуації робити, — каже екс-мер. — Тому це може бути пов’язане з цим. Може бути пов’язане з останніми подіями в Русі, у нас певне напруження виникло в організації. Я б зараз нічого не відкидав, але нічого й не стверджував».  Хто саме намагався проникнути у помешкання і з якими помислами — мають дізнатися правоохоронці: камери спостереження  в кількох ракурсах зафікували втікача. Сам же Василь Куйбіда переконав нас, що одна із найперших дій, до яких він вдасться, — заміна замків. 
 
Олег ГАЛІВ
 
Василь Степанович Куйбіда — український політик, громадський діяч, науковець. З квітня 1998 року до квітня 2002 року був міським головою Львова. У 2007-2010 роках — міністр регіонального розвитку та будівництва України. У 2014 році балотувався на посаду Президента України. З грудня 2012 року — голова Народного Руху України. Автор близько 150 статей в галузі математики, економіки, будівництва, теорії управління, правознавства, 10-ти монографій. Член Національної спілки письменників України (з 1993), НСЖУ (з 2002).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: