У львівській Академії сухопутних військ скандал: викладач побив курсанта

Військова прокуратура Західного регіону розслідує ситуацію щодо перевищення повноважень офіцером і викладачем Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного стосовно одного з курсантів навчального закладу.
Про це сьогодні під час брифінгу повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, 15 березня до військової прокуратури звернулися батьки одного з курсантів академії, які повідомили про те, що викладач цього навчального закладу завдав їхньому сину тілесні ушкодження, унаслідок чого хлопця прооперували: видалили селезінку.

«Попередньо встановлено, що викладач академії, приймаючи залік, був невдоволений поведінкою курсанта групи і завдав хлопцю удар рукою в ділянку селезінки. Це сталося 5 березня цього року. Додому курсанта забрали батьки. 7 березня вони відвезли сина в лікарню на УЗД, де медики встановили пошкодження селезінки, яку згодом видалили», – розповів Владислав Савинець.

Він зазначив, що службові особи Академії сухопутних військ приховали від військової прокуратури цей факт. Однак, за його словами, є багато свідків, завдяки яким буде з’ясовано всі обставини інциденту.

«Військова прокуратура Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади) КК України з приміткою «перевищення військовою службовою владою і службових повноважень». За цим фактом розпочато досудове розслідування. На цей час представники військової прокуратури опитують свідків, потім вони працюватимуть з підполковником. Попередньо він стверджує, що курсанта не бив і не завдавав йому ніяких ударів, а просто штовхнув, оскільки той заважав приймати залік. Якщо буде підтверджено обставини конфлікту, викладачеві Академії буде оголошено про підозру й обрано запобіжні заходи», – підсумував Владислав Савинець.

Відповідно до санкцій статті, у разі підтвердження факту побиття викладачеві загрожує від 5-ти до 9-ти років позбавлення волі.

Відзначимо, що наразі підполковник перебуває в академії і з ним спілкуються слідчі. Також до навчального закладу мають прибути батьки потерпілого хлопця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: