Прикордонники двічі відмовились від хабара

Учора у пункті пропуску «Рава-Руська» до прикордонного наряду  підійшло двоє чоловіків. Одних із них запропонував прикордоннику неправомірну вигоду у розмірі 200 доларів США. За ці гроші військовослужбовець мав посприяти в безперешкодному перетині чоловіками кордону в сторону Польщі з подальшим поверненням до України на авто на іноземній реєстрації. Хабар був переданий охоронцю кордону в паспортному документі. Та прикордонник повідомив про отримання неправомірної вигоди своє керівництво та співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби. На місце також викликали слідчо-оперативну групу Національної Поліції.   

Ще один випадок спроби дачі хабара мав місце у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Грушів». Тут громадянин України вклав у паспорт 50 польських злотих. За це він просив посприяти у пришвидшеному пропуску через державний кордон. Прикордонники пояснили чоловікові, що  за дачу хабара передбачена кримінальна відповідальність та викликали у пунк пропуску представників Національної поліції.

DSC_0880

Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: